fbpx

Over Marie-Lotte

Hi, ik ben Marie-Lotte

“Advocaat van het Hart”, schrijver, spreker, intuitiëf inspirator, levenscounselor, jurist, auteur van het boek ‘Uit je hoofd in je hart’, en trotse moeder van 3 kinderen (Florine 7, Joep 5 en Fabienne 3). Mijn hart gaat sneller kloppen van de natuur in gaan, reizen – ver en dichtbij huis – en culturen leren kennen. Ik ben erg nieuwsgierig naar het hoe, wat en waarom van alles wat mijn pad kruist. Naar wat er nog meer te koop is in de wereld, de psyche van de mens, waarheidsvinding en spiritualiteit. Ik was als jong geïnteresseerd in intuïtieve ontwikkeling, begeleiding vanuit het universum en de boeken van Eckhart Tolle.

“Breng hetgeen wat je wilt bereiken in je leven in de praktijk. Droom groot, denk groot en geloof dat je het kan.”

Advocaat arbeidsrecht op de Zuidas

Ik startte mijn carrière in Amsterdam als advocaat arbeidsrecht en werkte met veel plezier. Maar na zeven jaar in de advocatuur werkzaam te zijn geweest, van afstudeerstages tot advocaat medewerker, was ik toe aan een verandering; een nieuwe stap. Er ontstond bij mij een ‘is dit het nou?’-gevoel wat zich uitte in ontevredenheid over mijn leven en lichamelijke klachten. Ik voelde dat ik niet meer op mijn plek zat, maar het lukte me niet om uit mijn vaste stramien te breken. Ik voelde me gevangen in mijn dagelijkse routines en snakte naar het vinden van de sleutel om de deur te openen naar verandering. Ik wilde ‘wat’ anders maar ik wist niet goed hoe.

Mijn reis van hoofd naar hart

Ik werd wakker geschut toen bij mij de chronische ziekte endometriose werd gediagnosticeerd en ik door de klachten en behandelingen gedeeltelijk uitviel op mijn werk. Ik was boos en teleurgesteld in mezelf en voelde de onmacht: waarom liet mijn lichaam me in de steek? Ik was toch juist zo lekker bezig? Deze persoonlijke crisis zette me in beweging. Dit was het begin van mijn zoektocht naar wie ik werkelijk ben, waar ik voor sta en wat mij gelukkig maakt. Ik kwam erachter dat was je “kan”, iets heel anders kan zijn dan wat je “wilt”. Er kwam ruimte om meer aandacht te geven aan de invulling van mijn levensmissie door het vergroten van mijn eigen hartbewustzijn en het ontwikkelen van mijn natuurlijke vaardigheden zoals mijn intuïtiviteit.

Begin 2014 gooide ik het roer om en liet me schrappen van het tableau van de Nederlandse orde van advocaten. En verhuisde ik naar New Orleans in de Verenigde Staten en daarna Latijns-Amerika. Daar liet ik me omscholen tot HR-manager én bezocht ik intuïtieve ontwikkeling- en bewustwordingscholen om me methoden eigen te maken dichter bij het hart te komen. Mijn eerste klanten ontving ik bij mij thuis in de logeerkamer naast mijn werk als HR-manager van een internationaal opererend bedrijf. In dezelfde periode werd ik trotse moeder van onze kinderen en werd ik genezen verklaard.

Met de wetenschap van nu ben ik ervan overtuigd dat het een SOS-noodoproep van mijn hart is geweest die mij riep en me uitnodigde te gaan doen wat bij mij past en mij energie geeft. Mijn lichamelijke klachten konden verergeren omdat ik niet luisterde naar mijn eigen energie- en hart behoeften, doordraafde op de automatische piloot en teveel in mijn hoofd zat. Ik moest als koppige stier diepgaan om tot het besef te komen dat ik mijn leven anders moest inrichten. Kortom, mijn hart riep me op gelukkig te zijn.

Van internationale ervaringen naar “Advocaat van het Hart”

Door middel van diverse verdiepende opleidingen ben ik nog dichter bij de kern van mijn bestaan gekomen. En weet ik wat ik wil bereiken in dit leven voor mezelf en voor anderen. In de zomer van 2020 verhuisde ik met mijn gezin terug naar Nederland om als “Advocaat van het Hart” verder te gaan. En maakte ik de meerjarige opleiding tot gecertificeerd Levenscounselor af aan het holistisch opleidingsinstituut voor bewustzijn en levenswijsheid, het Levenscollege.

Als ‘Advocaat van het Hart’ wil ik jou ervan bewust maken dat je altijd de keuze hebt naar je hart te luisteren als je bijvoorbeeld bent vastgelopen in je persoonlijke leven of in je carrière. Het is mijn missie je te helpen groeien naar een gelukkig leven dat hoort bij de wensen en ambities die jij voor jezelf hebt. Ik werk met verstand én gevoel vanuit een holistische intuïtief perspectief. En mijn aanpak is volledig gericht op jouw persoon, hart behoeften, klachten en/of onderneming. Mijn eigen intuïtie en spirit team wijst mij de weg om jou te helpen meer vanuit jouw hart te leven en werken. En om daar te komen combineer ik counselingsmethoden uit de Westerse psychologie, Oosterse Zencounseling en Intuïtie & Mediumschap. En als dat nodig is mijn juridische en HR achtergrond. Ook geef ik je de benodigde praktische tips zodat je die direct in je dagelijkse routines kunt integreren.

Boek, Talks en Blogs

In 2021 is mijn eerste boek Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk, uitgekomen. In dit leer-, lees- en doe boek maak ik onderwerpen over bewustzijn bespreekbaar met als doel een beter gebalanceerd leven. Ik geef tips over hoe je jezelf beter kunt leren kennen en geef je inzicht met betrekking tot hoe je bepaalde keuzes in je leven hebt gemaakt. Daarnaast geef ik je handvatten en tips hoe je beter met de uitdagingen van het leven kunt omgaan. Ik laat zien hoe belangrijk het is je hart te volgen aan de hand van uitkomsten van recente wetenschappelijke onderzoeken en mijn eigen ervaringen. De inzichten en praktische handvatten uit de psychologie, neurologie, kwantumfysica én spiritualiteit die in het boek worden genoemd, heb ik in de afgelopen jaren bestudeerd, uitgeprobeerd en me compleet eigengemaakt.

Ook schrijf ik regelmatig blogs en geef ik lezingen over diverse onderwerpen die jou handvatten kunnen geven te groeien naar een gelukkig hartgedragen leven dat hoort bij de wensen en ambities die jij voor jezelf hebt.

Door middel van tips, inzichten en ervaringen probeer ik mensen bewuster van hun keuzes in leven en werk te maken om hen zodoende aan te moedigen te leven vanuit hun volledige potentieel.

Neem gerust eens een kijkje bij mijn aanbod of neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.

Hi, ik ben Marie-Lotte

“Advocaat van het Hart”, schrijver, spreker, intuitiëf inspirator, levenscounselor, jurist, auteur van het boek ‘Uit je hoofd in je hart’, en trotse moeder van 3 kinderen (Florine 7, Joep 5 en Fabienne 3). Mijn hart gaat sneller kloppen van de natuur in gaan, reizen – ver en dichtbij huis – en culturen leren kennen. Ik ben erg nieuwsgierig naar het hoe, wat en waarom van alles wat mijn pad kruist. Naar wat er nog meer te koop is in de wereld, de psyche van de mens, waarheidsvinding en spiritualiteit. Ik was als jong geïnteresseerd in intuïtieve ontwikkeling, begeleiding vanuit het universum en de boeken van Eckhart Tolle.

“Breng hetgeen wat je wilt bereiken in je leven in de praktijk. Droom groot, denk groot en geloof dat je het kan.”

Advocaat arbeidsrecht op de Zuidas

Ik startte mijn carrière in Amsterdam als advocaat arbeidsrecht en werkte met veel plezier. Maar na zeven jaar in de advocatuur werkzaam te zijn geweest, van afstudeerstages tot advocaat medewerker, was ik toe aan een verandering; een nieuwe stap. Er ontstond bij mij een ‘is dit het nou?’-gevoel wat zich uitte in ontevredenheid over mijn leven en lichamelijke klachten. Ik voelde dat ik niet meer op mijn plek zat, maar het lukte me niet om uit mijn vaste stramien te breken. Ik voelde me gevangen in mijn dagelijkse routines en snakte naar het vinden van de sleutel om de deur te openen naar verandering. Ik wilde ‘wat’ anders maar ik wist niet goed hoe.

Mijn reis van hoofd naar hart

Ik werd wakker geschut toen bij mij de chronische ziekte endometriose werd gediagnosticeerd en ik door de klachten en behandelingen gedeeltelijk uitviel op mijn werk. Ik was boos en teleurgesteld in mezelf en voelde de onmacht: waarom liet mijn lichaam me in de steek? Ik was toch juist zo lekker bezig? Deze persoonlijke crisis zette me in beweging. Dit was het begin van mijn zoektocht naar wie ik werkelijk ben, waar ik voor sta en wat mij gelukkig maakt. Ik kwam erachter dat was je “kan”, iets heel anders kan zijn dan wat je “wilt”. Er kwam ruimte om meer aandacht te geven aan de invulling van mijn levensmissie door het vergroten van mijn eigen hartbewustzijn en het ontwikkelen van mijn natuurlijke vaardigheden zoals mijn intuïtiviteit.

Begin 2014 gooide ik het roer om en liet me schrappen van het tableau van de Nederlandse orde van advocaten. En verhuisde ik naar New Orleans in de Verenigde Staten en daarna Latijns-Amerika. Daar liet ik me omscholen tot HR-manager én bezocht ik intuïtieve ontwikkeling- en bewustwordingscholen om me methoden eigen te maken dichter bij het hart te komen. Mijn eerste klanten ontving ik bij mij thuis in de logeerkamer naast mijn werk als HR-manager van een internationaal opererend bedrijf. In dezelfde periode werd ik trotse moeder van onze kinderen en werd ik genezen verklaard.

Met de wetenschap van nu ben ik ervan overtuigd dat het een SOS-noodoproep van mijn hart is geweest die mij riep en me uitnodigde te gaan doen wat bij mij past en mij energie geeft. Mijn lichamelijke klachten konden verergeren omdat ik niet luisterde naar mijn eigen energie- en hart behoeften, doordraafde op de automatische piloot en teveel in mijn hoofd zat. Ik moest als koppige stier diepgaan om tot het besef te komen dat ik mijn leven anders moest inrichten. Kortom, mijn hart riep me op gelukkig te zijn.

Van internationale ervaringen naar “Advocaat van het Hart”

Door middel van diverse verdiepende opleidingen ben ik nog dichter bij de kern van mijn bestaan gekomen. En weet ik wat ik wil bereiken in dit leven voor mezelf en voor anderen. In de zomer van 2020 verhuisde ik met mijn gezin terug naar Nederland om als “Advocaat van het Hart” verder te gaan. En maakte ik de meerjarige opleiding tot gecertificeerd Levenscounselor af aan het holistisch opleidingsinstituut voor bewustzijn en levenswijsheid, het Levenscollege.

Als ‘Advocaat van het Hart’ wil ik jou ervan bewust maken dat je altijd de keuze hebt naar je hart te luisteren als je bijvoorbeeld bent vastgelopen in je persoonlijke leven of in je carrière. Het is mijn missie je te helpen groeien naar een gelukkig leven dat hoort bij de wensen en ambities die jij voor jezelf hebt. Ik werk met verstand én gevoel vanuit een holistische intuïtief perspectief. En mijn aanpak is volledig gericht op jouw persoon, hart behoeften, klachten en/of onderneming. Mijn eigen intuïtie en spirit team wijst mij de weg om jou te helpen meer vanuit jouw hart te leven en werken. En om daar te komen combineer ik counselingsmethoden uit de Westerse psychologie, Oosterse Zencounseling en Intuïtie & Mediumschap. En als dat nodig is mijn juridische en HR achtergrond. Ook geef ik je de benodigde praktische tips zodat je die direct in je dagelijkse routines kunt integreren.

Boek, Talks en Blogs

In 2021 is mijn eerste boek Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk, uitgekomen. In dit leer-, lees- en doe boek maak ik onderwerpen over bewustzijn bespreekbaar met als doel een beter gebalanceerd leven. Ik geef tips over hoe je jezelf beter kunt leren kennen en geef je inzicht met betrekking tot hoe je bepaalde keuzes in je leven hebt gemaakt. Daarnaast geef ik je handvatten en tips hoe je beter met de uitdagingen van het leven kunt omgaan. Ik laat zien hoe belangrijk het is je hart te volgen aan de hand van uitkomsten van recente wetenschappelijke onderzoeken en mijn eigen ervaringen. De inzichten en praktische handvatten uit de psychologie, neurologie, kwantumfysica én spiritualiteit die in het boek worden genoemd, heb ik in de afgelopen jaren bestudeerd, uitgeprobeerd en me compleet eigengemaakt.

Ook schrijf ik regelmatig blogs en geef ik lezingen over diverse onderwerpen die jou handvatten kunnen geven te groeien naar een gelukkig hartgedragen leven dat hoort bij de wensen en ambities die jij voor jezelf hebt.

Door middel van tips, inzichten en ervaringen probeer ik mensen bewuster van hun keuzes in leven en werk te maken om hen zodoende aan te moedigen te leven vanuit hun volledige potentieel.

Neem gerust eens een kijkje bij mijn aanbod of neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.

In de media

Podcast Kronieken met Donata van der Rassel
Happinez scheurkalender 2022
Radiointerview NH Gooi ‘in business’
Radio 1, ‘Nieuws & Co’
Vanaf nu ook te koop bij Sees. Coffee & Conceptstore

Gijsbrecht van Amstelstraat 119, Hilversum

Uit je hoofd in je hart,
balans houden in het ‘nieuwe’ normaal
Good mood Monday morning
Kijk terug naar de Instagram Live met the Spirit Junkies
Of koop hier een vakantie pakket met het boek!
In Talkies Magazine
In Talkies Magazine op Instagram
Menu